Kenapa Gagal Join Politik

Seminar Setiausaha Bahagian, Penolong Setiausaha Armada dan Srikandi BERSATU Bahagia

Gagal jika niat kita tidak mahu bersatu hati. Kekuatan hanya pada diri kita untuk rengankan diri membantu dan menghilangkan beban anak muda. Anak muda perlukan kita untuk teruskan kerjaya mereka, kita yang muda sebaya perlu bangun bantukan mereka bukan bantu untuk periok nasi sendiri. Gagal bila yang muda tidak dapat bantuan yang lebih cerdik dan pandai dalam alam politik. Jangan kita sombong dan membongak yang kita hebat. Kita semua tidaklah sempurna.

Kita perlu sentiasa rendah diri bersama masyarakat setempat walaupun kita berkedudukan lebih tinggi. Bantu mereka bukan kerana pangkat kita dpat bantulah mereka kerana dia adalah sahabat karib kita. Sejauh mana kita melangkan pasti ada kebaikannya. Kekayaan dan jawatan bukan pengukur batu lonjatan masa depan kita.

Rakyat pandang kita sama tapi tidak serupa rumpunnya apa yang mereka tahu bantuan kita bukan sekadar bagi dengan nilai wang akan tetapi bantulah dengan kerjayaan yang kita capai agak semua rakyat malaysia dapat hidup dan bernafas bersama kita.

Log masuk