HAPPY BIRTHDAY TO ME

Hi anak papa Masa tu kena betul mana yang lebih mana yang kurang. Kadangkala susah nak memberikan waktu yang baik. Kita sebahagian manusia yang ada keluarga mestilah utama kan mereka. Bukan mudah untuk kita lakukan akan tapi bukan sukar sekali sekala membuat mereka gembira. Jauh lagi kehidupan kita ini dalam masa inilah yang kita arus […]

Ciri Kustomasi Tema Warna Android 12 Adalah Eksklusif Untuk Peranti Pixel Sahaja

Awal pagi tadi antaramuka Android 12 telah dipertontonkan secara rasmi ketika acara Google I/O. Perubahan mendadak antaramuka telah dilakukan dengan rekaan yang diberi nama Material You. Ia adalah perubahan paling besar dilakukan sejak Material Design diperkenalkan pada tahun 2014. Ciri yang paling menarik ialah kustomasi tema warna secara automatik berdasarkan imej latar belakang yang dipilih pengguna. Kesemua warna […]

Kami pelapis generasi akan datang

Setiap kerjaya mesti ada lestari untuk teruskan mencapai kedudukan seorang yang berjaya, walaupun terdapat banyak rintangan yang harus dicapai. Kita sebagai pelopor masa depan atau pengganti generasi akan datang mesti mempunyai cita-cita tinggi untuk berjaya bukan hanya menulis di atas batu sahaja membuktikan. Langkah demi langkah kita melalui dan pelbagai liku-liku yang  bakal mengajar kita […]

Tidak perlu terpusu-pusu, amalkan kawalan kendiri

Suasana ibu kota Malaysia mengamit sesuatu yang inda bila melihat ramai yang bepusu-pusu kesana sini untuk mecari sesuap rezeki. Dimana sahaja corong-corong laluan yang ada penuh sahaja orang ramai yang berjalan kaki termasuk yang berkenderaan pun menjadi sesak di jalan raya. Setiap waktu pagi dan petang semua jalan atau lorong jalan kaki padat dengan orang ramai.   Tidak […]

Sedapnya burger…?

Hampir 96% rakyat Malaysia mengemarkan burgers tidak kira yang murah ataupun yang mahal. Kita dikatakan boleh hari-hari inginkan burger bukan satu atau di gelar ‘single’ dan ada yang pilih ‘double’ biasa atau ‘double’ kahwin. Bila kita lihat gelagat orang membeli burgers ada tidak mahukan sayur, mayornis, sos dan hanya daging sahaja. Ehm pasti tertanya-tanya kenapa […]

Gaya Permakanan Yang Sihat

Kesihatan diri merupakan harta yang paling berharga namun ramai yang tidak menyedarinya sehingga ditimpa sesuatu penyakit yang tenat. Ramai juga yang tidak menyedari akan peranan pengambilan makanan yang berkhasiat untuk memastikan kesihatan yang baik. Punca utama serangan penyakit-penyakit tenat seperti kanser dan penyakit jantung ialah kerana tidak memakan makanan yang sempurna dan kurang memakan makanan […]

Kenapa Sahabat Buat Website www.zulfaqarsidek.com

Salam guy’s maaf semalam tiada update di website saya, jom kita mulakan hari ini dengan artikel baru dalam masa zaman sekarang teknologi mankin meningkat naik kita pun perlu ikut pekembangkannya jika tidak xkan boleh nya kita untuk teruskan teknologi yang lama dari dekstop hingga ke smartphone. Adakala ada setengahnya sudah lupa pada laptop kenapa sebab […]

Mana Muhammad Zulfawwaz Imran Ni?

Kalau anda perasan ada photo ini pada logo ZS (Zulfaqar Sidek), inilah Muhammad Zulfawwaz Imran yang comel molek dan handsem hihi. Nak tahu siapa dia tunggu coretan sepenuhnya akan datang

Sejarah Smart Watch Saya Guna

Jam adalah satu kemestian perlu digunakan setiap masa contohnya jam diding, jam loceng, jam phone dan jam tangan. Anda tahu kegunaan jam dan kelebihan jam zaman sekarang jam dah berbagai jenis di keluarkan ada yang jam disediakn Speaker Bluetooth. Ramai yang juga yang jenis mengumpul jam tangan mereka dari pada jenama terkenal seperti G-Shock, Swatch, […]

Pahit Ada Sebabnya, Manis Ada Rasanya.

Kepahitan hidup seseorang ada sebabnya bukan satu cerita dongengan semata-mata. Lihatlah dan pandanglah manusia pasti akan lemah bila hadapi kepahitan hidup manusia akan kuat bila ada kemanisan hidup. Bukan satu ketahanan dalam hidup untuk digagalkan ia adalah satu kekuatan sehabis-habisnya dilalui. Kehidupan ibarat air di bancur menjadi perisa di cincang tidak akan putus di biar […]