HAPPY BIRTHDAY TO ME

Hi anak papa Masa tu kena betul mana yang lebih mana yang kurang. Kadangkala susah nak memberikan waktu yang baik. Kita sebahagian manusia yang ada keluarga mestilah utama kan mereka. Bukan mudah untuk kita lakukan akan tapi bukan sukar sekali sekala membuat mereka gembira. Jauh lagi kehidupan kita ini dalam masa inilah yang kita arus […]

Tidak perlu terpusu-pusu, amalkan kawalan kendiri

Suasana ibu kota Malaysia mengamit sesuatu yang inda bila melihat ramai yang bepusu-pusu kesana sini untuk mecari sesuap rezeki. Dimana sahaja corong-corong laluan yang ada penuh sahaja orang ramai yang berjalan kaki termasuk yang berkenderaan pun menjadi sesak di jalan raya. Setiap waktu pagi dan petang semua jalan atau lorong jalan kaki padat dengan orang ramai.   Tidak […]

Kenapa Sahabat Buat Website www.zulfaqarsidek.com

Salam guy’s maaf semalam tiada update di website saya, jom kita mulakan hari ini dengan artikel baru dalam masa zaman sekarang teknologi mankin meningkat naik kita pun perlu ikut pekembangkannya jika tidak xkan boleh nya kita untuk teruskan teknologi yang lama dari dekstop hingga ke smartphone. Adakala ada setengahnya sudah lupa pada laptop kenapa sebab […]

Mana Muhammad Zulfawwaz Imran Ni?

Kalau anda perasan ada photo ini pada logo ZS (Zulfaqar Sidek), inilah Muhammad Zulfawwaz Imran yang comel molek dan handsem hihi. Nak tahu siapa dia tunggu coretan sepenuhnya akan datang

Pahit Ada Sebabnya, Manis Ada Rasanya.

Kepahitan hidup seseorang ada sebabnya bukan satu cerita dongengan semata-mata. Lihatlah dan pandanglah manusia pasti akan lemah bila hadapi kepahitan hidup manusia akan kuat bila ada kemanisan hidup. Bukan satu ketahanan dalam hidup untuk digagalkan ia adalah satu kekuatan sehabis-habisnya dilalui. Kehidupan ibarat air di bancur menjadi perisa di cincang tidak akan putus di biar […]

Tiada Yang Membezakan

Ada sama ke dengan orang lain tiada, sebab dialah pemaisuri dihati. Ooo ini lah isteriku tercinta walaupun jauh mana tetapi dia di hati tiada sama dan beza. Hanya umur dan masa membezakan kita. Kekuatan dan keteguhan kita sama tidak ada yang boleh mengenepikan kan kita berdua kecuali yang kenit tu Muhammad Zulfawwaz Imran hahah. Aduhai budak ngarok […]

Hi Anak ku

Hai rakan-rakan semua. Ketika tiada kesempatan mengadap anak membesar di depan mata. Dikala dia ada di bangunya pagi bersamanya anak ada besarnya hati, gembiranya. Bila bangun pagi tanpanya terasa sunyi dan sayup. Tiada pulak dapat tengok dia bersiap untuk kesekolah dan mandikannya dan sikat rambutnya. Ada seketika si papa bawak balik sikat rambut hanya bernilai […]

Kenapa Gagal Join Politik

Gagal jika niat kita tidak mahu bersatu hati. Kekuatan hanya pada diri kita untuk rengankan diri membantu dan menghilangkan beban anak muda. Anak muda perlukan kita untuk teruskan kerjaya mereka, kita yang muda sebaya perlu bangun bantukan mereka bukan bantu untuk periok nasi sendiri. Gagal bila yang muda tidak dapat bantuan yang lebih cerdik dan […]